Alle berichten

Inschrijving 2017 gesloten

De inschrijving voor de 10e Half Vasten Optocht Offere is gesloten! Binnen de eerste vijf dagen waren de 75 startnummers al onder voorbehoud vergeven, in de weken daarna zijn de overige reserveplaatsen vergeven. Na de carnaval zullen wij contact opnemen met…

Beste mensen van Offere

Zoals jullie weten hebben we aanstaande zaterdag weer de Halfvasten optocht in ons dorp.

Hierbij willen wij vragen of jullie de straat vanaf 13.00 uur vrij willen maken van auto’s of andere obstakels zodat wij vrije doorgang hebben met de creaties van de optocht.

Het dorp zal rond 13.30 uur afgesloten worden tot circa 17.00 uur.

 

Het zou misschien ook leuk zijn als jullie voor wat versiering kunnen zorgen om het geheel nog meer kleur en carnavalsstemming te geven.

 

Bij voorbaat dank !!! namens stichting Half Vasten Optocht Offere

twittergoogle_plusmailtwittergoogle_plusmail

Bekijk hier de optochtroute vanuit de lucht

Twan Arts van Vier-in-één-Service uit Afferden heeft voor ons mooie drone beelden gemaakt van de optochtroute.

Ben je benieuwd hoe de route er van bovenaf uit ziet? Kijk dan snel onderstaand filmpje!

twittergoogle_plusmailtwittergoogle_plusmail

Download onze mobiele app om op de hoogte te blijven

Om op de hoogte van het laatste HVOO nieuws te blijven kun je onze app downloaden. Zodra wij iets online posten krijg je hier van meteen een melding binnen op je smartphone of tablet.

De app is gratis en voor de volgende besturingssystemen te downloaden: Android, IOS en Windows Phone.

 

Via onderstaande buttons kun je de app downloaden.

Get it on Google Play sride download at apple app store

 

 

twittergoogle_plusmailtwittergoogle_plusmail

Kaarten winnen voor het Halfvasten Feest??

Win-kaartjes

De carnaval is voorbij maar op 5 maart gaan we nog één keer rondtrekken door de straten van Afferden. En na de optocht gaan we er een mooi feestje van maken in de feesttent.

Onze sponsor Kubbus heeft vier kaarten beschikbaar gesteld om te verloten onder onze “likers”

Wil je kans maken op één van de vier kaarten??
Zo doe je mee;
1) Like onze Facebookpagina*
2) Deel het bericht over de kaarten actie

Uit alle deelnemers worden op 1 maart willekeurig vier winnaars geloot.

*Heb je onze Facebookpagina al geliked dan kun je deze stap overslaan.

twittergoogle_plusmailtwittergoogle_plusmail

De inschrijving is gesloten!!

Na ruim een week is ook de 85ste aanmelding binnen en is het inschrijfformulier weer gesloten.

Het is dus niet meer mogelijk om je aan te melden! Begin januari 2017 zal deze weer geopend worden voor de 10e editie.

Was je nu te laat? Like onze Facebookpagina zodat je de volgend jaar tijdig wordt gewaarschuwd dat de inschrijving weer open gaat.

Gesloten

twittergoogle_plusmailtwittergoogle_plusmail

Optochten slaan handen ineen

16638064449_9c2545629a_hDe organisaties achter de lichtjesoptocht Well-licht in Well en de Half Vasten Optocht Offere uit Afferden gaan nauw samenwerken. De twee grootste regionale optochten gaan elkaar vanaf dit jaar versterken terwijl zij hun eigen identiteit behouden. “We kunnen van elkaar leren”, zegt Wellenaar Ger Koch.

De door de Wellse carnavalsvereniging De Maasjoerts in het leven geroepen Well-Lichtoptocht voor de avond van carnavalsmaandag boogt op een ervaring van vijftien edities. De organisatie van de Half Vasten Optocht Offere is nu negen jaren actief, steeds drie weken na het carnaval. Er staan dan twee ervaren organisaties. “Maar we kunnen elkaar nog steeds versterken, 1 + 1 = 3”, zegt Dimitri Alexiou uit Well. Beide organisaties wisselen sinds acht jaren al de informatie en kennis uit. “We bezoeken ook elkaars briefing”, zegt Afferdenaar Henk Erren.lichtjesoptocht20150191Die uitwisseling van kennis hebben de organisaties van de Well-lichtoptocht en de Half Vasten Optocht Offere er toe gebracht vanaf dit jaar een samenwerkingsverband te sluiten. “We sluiten de ogen niet voor het onwenselijk gedrag van de deelnemers, zoals (overmatig) drankgebruik, misdragingen tijdens en na de optocht en harde muziek”, zegt Koch, “En daarom gaan we het gedrag van de optochtdeelnemers monitoren, vastleggen en met elkaar en met handhavende diensten delen.” Een groep die zich in een van de optochten misdraagt wordt aangesproken en uitgesloten van jurering. “maar zij lopen ook kans uitgesloten te worden voor de volgende optocht”, zegt Erren. De commissieleden benadrukken dat de maatregelen niet demotiverend bedoeld zijn, maar juist getroffen zijn om zich positief te laten zien. Tegenover de mogelijke sancties stellen de samenwerkende organisaties een bonus in het vooruitzicht. “We hebben een gezamenlijke prijs voor de groepen die in beide optochten tot de drie mooist creaties behoren. Die prijs wordt na afloop in Afferden uitgereikt”, besluit Erren.

Zie ook www.maasjoerts.nl.

Door Jos Gröniger. 1Lokaal / De Maas Driehoek

twittergoogle_plusmailtwittergoogle_plusmail